''mayday!''

Prolog:
''Vädret ser ut att bli ganska blåsigt framot måndagen Mr Qvist.''
''Roline klarar lite blåst, detta är en värutrustad båt, det är du medveten om?''.
''Självklart, Mr Qvist.. bara alla 200 sjuksköterskor är med på båten..''
''Herregud, Ronald. Vad tror du ska hända?''
''Jag vet inte, svåra skador på båten, den är ju inte helt reparerad än.''
Ronald klev ut ur kontors rummet, Mr Qvist suckade högt.
''200 sjuksköterskor..'' Härmade Mr Qvist Ronald.

'' Mamma vart är min packväska..?'' Ropade jag till mamma och slängde mig på sängen.
'' Den ska ligga i garderoben..'' Ropade mamma från köket, jag hitta den i garderoben och började packa den. Jag suckade och packa ner alla nödvändigaste kläder, vi skulle åka och hälsa på vår moster Malin. I Stockholm, nu vart vi lite utanför stockholm, vi behövde därmed ta båten dit. Idag var det söndag och imorgon på måndag kl 04.45 (otroligt tidigt!) skulle vi kliva på båten ''Roline.'' och jag var tvungen att lägga mig senast 8 på kvällen så jag var pigg, jag hade precis ätit och klockan var halv sju, för att göra mig trött gick jag in i rummet och började läsa.. Jag gick in på pappas kontors rum.. Där hittade jag lite olika böcker. En bok hette ''Estonia.'' Jag tog den och läste på baksidan: Natten den 28 september inträffade en stor tragedi, Estonia sjönk år 1994.. Kl 01.48.
Mer ville jag inte läsa, jag började bli orolig och tänkte på att vår båt Roline, som den kallade sig kanske också sjönk, jag blev orolig, jag visste att det inte gick att övertala föräldrarrna. Jag gick och la mig och läste istället, ''Mitt liv.'' Jag läste men koncentrerade mig inte, jag levde mig inte in i boken. Jag la istället undan boken på hyllan och släckte lampan, jag hörde småprat utanför rummet. Jag tog ett djupt andetag, och suckade. Jag var så rädd, hur skulle jag kunna sova, jag var inte trött. Inte ett dugg, jag gick in i vardagsrummet.. ''mamma, pappa, jag kan inte sova..'' Jag lät så löjlig och som en barnunge som gnäller. Men jag kunde verkligen inte, mamma tittade på mig.. ''kan du inte?'' Frågade hon, ''nej..'' Svarade jag, mamma kollade på mig. ''Jag kokar lite kammomill te, det borde hjälpa dig.'' Svarade mamma och klappa mig på kinden. Jag tittade på teet som värmdes i kastrullen. 

Nästa måndag morgon vaknade jag av min väckarklocka 03.00 teet hjälpte mig verkligen, tänkte jag. Jag gick upp där mamma och pappa redan var uppe. De packade småpratade och åt samtidigt. Jag flinade lite åt dem, jag somnade först halv åtta igår så jag var lagom pigg, nu gällde det att hitta reda på alla grejer och hinna bli klar innan tåget skjutsar oss mot Roline, jag drack ett glas vatten och tog en enkel macka. Sedan hoppade jag in i duschen, och duschade. ''Lovika?'' Ropade mamma.. ''Mmmm..?'' Mummlade jag inifrån duschen, ''Jag lägger dina kläder här..'' Sa hon och la dem på byrån i mitt rum.. ''mm..'' Mummlade jag till svar igen, Jag tog min handduk och torkade mig.
Jag packade min nessäcär (stavning..) och tog på mig, sen när alla var klara, var det att ge oss av,vi kom en halvtimme för tidigt.



ska jag fortsätta?

Kommentera här!
Postat av: Zwomphh

BRA LINNEA! :D

2010-08-31 @ 16:13:03
Har du en blogg? Skriv den här! http://aktadigförkossorna.blogg.se/

strong>

Namn:
Kanske händer att du vill kommentera här igen? :)

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback